fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Vliegtuig met 9 inzittenden vermist in Vietnam

In Vietnam wordt een marinevliegtuig met negen inzittenden vermist. Het toestel, een CASA 212, was op zoek naar de piloot van een gecrashte straaljager.

Het toestel zocht samen met een Antonov 26 naar de piloot van een Sukhoi-30 die dinsdag crashte, meldt de Vietnamese krant Thanh Nien. Boven zee verloren beide toestellen radiocontact met elkaar. De Antonov landde veilig, maar van de CASA 212 werd niets meer vernomen.

Volgens Vietnamese media zijn er schepen onderweg naar de locatie waar het radiocontact verloren werd, maar worden zij gehinderd door harde wind en hoge golven.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button