AirlinesFinancieelFrequente reizigerOnderwerp

Abu Dhabi volgt Dubai met luchthavenbelasting

Abu Dhabi voert een belasting in voor passagiers van luchtvaartmaatschappijen. Met de belasting wil het land de lage olieopbrengsten compenseren.

Reizigers betalen vanaf 30 juni een belasting van 35 dirham, ongeveer 8,40 euro, als ze vanuit Abu Dhabi vertrekken of doorvliegen. De hoogte en opzet van de belasting is gelijk aan wat passagiers op de luchthavens van Dubai en Sharjah neerleggen.

Investeringen
In Dubai betalen passagiers met de belasting onder andere mee aan de bouw van de nieuwe luchthavens, in Sharjah wordt het geld uitgegeven aan nieuwe faciliteiten op de luchthaven. Abu Dhabi laat het geld terugvloeien in de staatskas. Naast de luchthavenbelasting legt het land ook hotels een extra toeristenbelasting op.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button