fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Bagageafhandelaars Zaventem staken opnieuw

Medewerkers van bagageafhandelaar Swissport hebben vanochtend op de luchthaven van Brussel het werk neergelegd. Ze eisen dat er meer personeel komt.

De actie heeft gevolgen voor de maatschappijen die door Swissport worden afgehandeld. Onder andere homecarrier Brussels Airlines zit bij het bedrijf. De maatschappij roept reizigers op zoveel mogelijk met alleen handbagage te reizen. Volgens de luchthaven moeten reizigers rekening houden met een vertraging van dertig tot zestig minuten.

Swissport handelt op de luchthaven zestig procent van de bagage af. De rest wordt afgehandeld door Aviapartner. Bij dat bedrijf wordt nu wel gewerkt, maar werd in mei ook al gestaakt vanwege een personeelstekort.

Vervangend personeel
De vakbonden kondigden vorige week een staking aan, om de hoge werkdruk sinds de aanslagen op 22 maart aan te kaarten. Een overleg over extra personeel leverde volgens de vakbonden niets op.
Een woordvoerster van vakbond BTB laat aan De Standaard weten dat Swissport wel personeel aanneemt, maar dat dit alleen gebeurt om ziek personeel te vervangen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button