AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Flight data recorder A320 Egyptair gevonden

De flight data recorder van de A320 van Egyptair is gevonden. Dit melden diverse media op gezag van het onderzoeksteam.

Waar de zwarte doos exact gevonden is, is niet duidelijk. Volgens Reuters is de recorder beschadigd, net als de gisteren gevonden cockpit voice recorder. Het deel waar de geluidsopnamen uit de cockpit op staan, is nog bruikbaar. Bij de flight data recorder zou ook het geheugendeel nog bruikbaar zijn.

Beide recorders worden vervoerd naar de Egyptische havenstad Alexandrië. Vanaf daar zal het onderzoeksteam de recorders onderzoeken.

inzicht
De A320 van Egyptair stortte op 19 mei in de middellandse zee. Alle 66 inzittenden van het toestel kwamen om het leven. Met de data van de zwarte dozen hoopt het onderzoeksteam meer inzicht te krijgen over de oorzaak en het verloop van de crash.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button