fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Grootaandeelhouder Avianca ontkent verkoop carrier

De Colombiaanse maatschappij Avianca is niet te koop. Dit stelt grootaandeelhouder German Efromovich op de Colombiaanse radio. De maatschappij zoekt wel naar partnerships om de groei te versnellen.

“Avianca is niet te koop. Alliantiegesprekken vinden elke dag plaats”, aldus Efromovich. De maatschappij hoopt door samenwerking met een andere maatschappij sneller te groeien en ook sneller de vloot te kunnen updaten.

Volgens Amerikaanse media heeft het bedrijf een kapitaalinjectie van 500 miljoen dollar nodig. In maart werd een levering van 130 vliegtuigen uitgesteld. In de komende twee jaar moet het bedrijf 1,4 miljard dollar bezuinigen. Delta Air Lines en United Airlines werden eerder genoemd als overnamekandidaten.

Portefeuille
Zowel Delta als United willen graag uitbreiden naar andere delen van de wereld. Zo heeft Delta al een groot belang in Virgin Atlantic en Aeromexico, terwijl United onlangs aandelen kocht in het Braziliaanse Azul. Volgens de Wall Street Journal zou Avianca voor beide maatschappijen een mooie aanvulling van hun portefeuille zijn.

Dochterbedrijven
Om juridisch problemen te voorkomen, zouden Delta en United Avianca niet volledig willen inlijven, maar ‘slechts’ een groot aandeel nemen. Avianca heeft dochterbedrijven in zeven andere landen, en in sommige daarvan moet voor een overname toestemming worden verkregen van de overheid.

Avianca heeft 172 toestellen in haar vloot, waarvan de meeste onderdeel uitmaken van de A320-familie. Daarnaast heeft het bedrijf 13 A330’s en 7 Boeing 787 Dreamliners in dienst.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button