LiefhebberMilitairNL nieuwsOnderwerp

Boeing en Luchtmacht breiden onderhoudscontract uit

Boeing gaat meer onderhoud verrichten aan de Apaches en Chinooks van de Koninklijke Luchtmacht. De komende twee jaar voert Boeing de zogeheten fase-inspecties aan de toestellen uit in Woensdrecht.

Boeing onderhoudt de 27 Apaches en 17 Chinooks al drie jaar, maar voerde de fase-inspecties uit in Duitsland. In Woensdrecht komt nu meer ruimte, waardoor de inspecties daar gedaan kunnen worden.

“Dat de basisonderhoudswerkzaamheden naar Nederland worden gehaald, ondersteunt onze doelstellingen voor wat betreft maximale beschikbaarheid en paraatheid van toestellen. Daarnaast helpt dit nieuwe contract met Boeing de mogelijkheden van het logistieke centrum in Woensdrecht te benutten en de positie van ons land als regionale hub voor onderhouds-, reparatie- en revisiewerkzaamheden te versterken”, aldus commodore Mario Verbeek van de Koninklijke Luchtmacht

controle
Bij een fase-inspectie worden de helikopters gedemonteerd en gecontroleerd. Als het nodig is worden er reparaties of aanpassingen uitgevoerd aan de toestellen. Na de inspectie worden de toestellen weer in elkaar gezet zodat ze weer luchtwaardig zijn. De inspecties worden uitgevoerd op basis van het aantal vlieguren van een helikopter.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close