fbpx
Opmerkelijk

‘Crash-grap’ piloten Nok Air krijgt staartje

De Thaise luchtvaartmaatschappij Nok Air heeft haar excuses aangeboden nadat een groep student-piloten een grap maakte waarin voormalig premier Yingluck Shinawatra het onderwerp was.

Een van de piloten van het toestel waar Yingluck in stapte, stuurde in een groepschat een foto van de ex-premier en haar gevolg rond, met als onderschrift: “We hebben een prooi aan boord.” Yingluck is verwikkeld in een schandaal over mogelijke fraude. Een lid van de groep reageerde: “Maak een CFIT (Controlled Flight Into Terrain)!” Screenshots van de groepschat verschenen later op sociale media, waarna een nationale rel ontstond.

De directeur van de maatschappij heeft in een brief aan Yingluck zijn excuses aangeboden. “Nok Air is voor iedere Thai en wij mengen ons niet met politiek. De veiligheid van de passagiers is het belangrijkste.” Ook beloofde hij maatregelen tegen de piloten in de chat. Yingluck heeft de excuses aanvaard.

Vertegenwoordigers van de partij van Yingluck waren ook aan boord. In een verklaring laat een van hen weten door de grap aan de ethiek van de piloten te twijfelen. Ze eist daarom actie.

De betrokken piloten zijn geschorst.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button