fbpx
IncidentenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM 737 zonder toestemming baan op

Een KLM 737 is zaterdagavond teruggefloten door de toren op Schiphol wegens het zonder toestemming oprijden van de Kaagbaan.

Wachten
De B737-700 met registratie PH-BGF taxiede rond half negen zaterdagavond voor vlucht KL-1617, bestemming Istanbul. Take-off ging via de Kaagbaan (baan 24). Bij het holdingpoint van baan 24 kreeg de crew de instructie te wachten op een vertrekkende vlucht voor hen. Dit werd bevestigd vanuit de cockpit. Een andere KLM vlucht mocht van de toren vertrekken.

Rapport
Vlak daarna valt te horen dat de toren KL-1617 opriep en vertelde dat ze zonder toestemming de baan op gereden zijn. De piloten zeggen begrepen te hebben dat ze achter het vertrekkende toestel mochten oplijnen en verexcuseren zich. De toren geeft aan dat excuses niet nodig zijn, maar dat er wel een rapport ingediend wordt.

De vlucht landde zonder verdere problemen in Istanbul.

Audio

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button