IncidentenOnderwerp

Zwarte dozen MS804 zwaar beschadigd

De zwarte dozen van vlucht MS804 zijn zwaar beschadigd, zo blijkt uit een eerste inspectie. Daardoor wordt het lastig om alle data eruit te halen.

Zowel de geheugenkaarten van de cockpit voice recorder als de flight data recorder blijken flinke schade te hebben opgelopen. Nu het droogproces is afgerond gaan de Egyptische onderzoekers kijken of zij de gegevens kunnen ophalen. Lukt dat niet, dan zullen ze de zwarte dozen voor reparatie naar het buitenland moeten sturen.

Het onderzoeksteam vond de zwarte dozen vorige week, een maand nadat het vliegtuig van Egyptair neerstortte. Door de schade kan het echter nog lang duren voordat er meer bekend wordt over de oorzaak van het incident. De Egyptische autoriteiten denken dat het gaat om een terroristische aanslag.

Op 19 mei was een Airbus A320 van Egyptair onderweg van Parijs naar Caïro toen het in de Middellandse Zee stortte, net ten zuiden van Griekenland. Alle 66 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button