fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

AirBridgeCargo verzilvert helft 747-order

Boeing is volgens Bloomberg dicht bij een deal met AirBridgeCargo voor tien 747-8F’s. De order maakt deel uit van een intentieovereenkomst die vorig jaar gesloten werd.

Tijdens de Paris Airshow sloten Boeing en Volga Dnepr een intentieovereenkomst voor twintig toestellen. De eerste twee toestellen werden vorig jaar al afgenomen. Dat waren zogeheten ‘white tails’, toestellen die wel besteld waren, maar door de klant niet afgenomen werden.

Firm order
Van de achttien overgebleven opties worden er nu tien omgezet in een firm order, melden anonieme bronnen bij Boeing. De deal wordt mogelijk bij de komende Farnborough Airshow aangekondigd. De toestellen staan voor 379 miljoen dollar (334 miljoen euro) in de catalogus.

Productielijn
De order is goed nieuws voor Boeing, dat worstelt met de productie van het grootste toestel. De orders vallen tegen, maar Boeing zal de lijn open willen houden om de nieuwe Air Force One’s te kunnen bouwen. Per jaar produceert Boeing zes 747’s. In mei stonden er nog 22 toestellen in bestelling. In dit tempo duurt het tot 2020 voor de toestellen van AirBridge geleverd worden.

Volga Dnepr blijft volgens een woordvoerder ‘toegewijd’ aan de oorspronkelijke order van twintig toestellen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button