AirlinesOnderwerpProfessional

FedEx koopt zes nieuwe Boeing 767’s

De pakketjesvervoerder FedEx Express heeft zes nieuwe Boeing 767’s gekocht. De deal heeft een cataloguswaarde van 1,2 miljard dollar.

Het gaat om de zogeheten 767-300F, de vrachtvariant van de Boeing. FedEx had vorig jaar al opties genomen op dit toestel en heeft een deel daarvan nu verzilverd.

Boeing 767
De 767 leek enkele jaren terug een stille dood te sterven; door concurrentie van de Airbus A330 en Boeing’s eigen 787 wilde geen enkele commerciële maatschappij het relatief oude model nog hebben.

Om de levensduur van de 767 te verlengen bood Boeing de vrachtvariant met flinke kortingen aan en die strategie werpt zijn vruchten af. In 2015 bestelde FedEx al vijftig 767F’s en onlangs sloot Amazon een leaseovereenkomst voor veertig van deze toestellen.

FedEx
FedEx Express is de grootste vrachtvervoerder ter wereld. De Amerikaanse maatschappij beschikt over een vloot van 665 toestellen, waaronder 112 Boeing 757’s en 60 McDonnell Douglas MD-11’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close