fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

FedEx koopt zes nieuwe Boeing 767’s

De pakketjesvervoerder FedEx Express heeft zes nieuwe Boeing 767’s gekocht. De deal heeft een cataloguswaarde van 1,2 miljard dollar.

Het gaat om de zogeheten 767-300F, de vrachtvariant van de Boeing. FedEx had vorig jaar al opties genomen op dit toestel en heeft een deel daarvan nu verzilverd.

Boeing 767
De 767 leek enkele jaren terug een stille dood te sterven; door concurrentie van de Airbus A330 en Boeing’s eigen 787 wilde geen enkele commerciële maatschappij het relatief oude model nog hebben.

Om de levensduur van de 767 te verlengen bood Boeing de vrachtvariant met flinke kortingen aan en die strategie werpt zijn vruchten af. In 2015 bestelde FedEx al vijftig 767F’s en onlangs sloot Amazon een leaseovereenkomst voor veertig van deze toestellen.

FedEx
FedEx Express is de grootste vrachtvervoerder ter wereld. De Amerikaanse maatschappij beschikt over een vloot van 665 toestellen, waaronder 112 Boeing 757’s en 60 McDonnell Douglas MD-11’s.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button