fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Je hobby verkopen | column Goof Bakker

Mocht je plannen hebben om zelf te gaan sportvliegen, bedenk dan dat je voor de prijs van één tochtje naar Texel een dikke week aan de Turkse Rivièra kunt doorbrengen.

Maar als je dit merkwaardige gegeven thuis kunt verkopen, begin dan snel met vliegen, want het is ontzettend leuk.

De mogelijkheid om voor een paar dagen zelf naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk te vliegen bestaat wel, maar de kosten zijn astronomisch. Business-class klas KLM is stukken goedkoper. Bovendien staat de verhuurder niet te springen om je langer dan drie dagen een vliegtuig mee te geven. Drie dagen, waarvan je er twee vliegt.

Maar als je dat thuis kunt verkopen, ga dan snel vliegen, want het is ontzettend leuk.

Een eigen vliegtuig heeft z’n merites, maar wordt pas voordelig ten opzichte van een gehuurd toestel als je pakweg honderd uur per jaar vliegt. En ook met je eigen vliegtuig hebt je nog steeds geen vervoer ter plekke, dus alles moet met taxi’s of huurauto’s. Bagage meenemen kan maar heel beperkt.

Je moet bovendien constant de meteo in de gaten houden, want met slecht weer zit je vast, en dan lopen de kosten helemaal snel op. Maar kun je dat thuis verkopen, begin dan snel, want vliegen is ontzettend leuk.

De praktijk is een feest, maar de theorie is een bitch. In een klasje lessen-volgen is gezellig, maar zeer tijdsintensief. Het alternatief is thuis-leren. Maar hele zondagen achter de boeken is geen pretje, en je partner heeft ook niet veel aan je.

Edoch, als je dat aan hem of haar kunt verkopen, begin dan snel, want vliegen is ontzettend leuk.

Hoe je het ook aanpakt, al-met-al heb je al snel de prijs van een complete interieur-restyling van je huis uitgegeven, inclusief een whirlpool met een waterdicht TV-scherm, en en een state of the art kookeiland.

Maar als je al het bovenstaande thuis hebt kunnen verkopen, dan lukt dat ook nog wel.

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button