NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Jos Nijhuis blijft topman Schiphol

De Raad van Commissarissen van Schiphol heeft maandag het contract van topman Jos Nijhuis met twee jaar verlengd. Wel wordt zijn salaris gehalveerd.

Nijhuis blijft nu tot 1 januari 2019 aan de luchthaven verbonden. Hij krijgt daarvoor een salaris van 412.000 euro per jaar, plus een variabele beloning van zo’n twintig procent. Daarmee voldoet hij aan de balkenendenorm.

Volgens insiders wilde Nijhuis lange tijd niet tekenen omdat zijn salaris gehalveerd wordt. Voorheen verdiende hij nog acht ton per jaar. De topman ontkent dit echter, en zegt vrijwel meteen te hebben bijgetekend.

Nijhuis in een verklaring: “Ik vind het een eer en een genoegen om bij Schiphol actief te zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met de vele partners een goed product neer te blijven zetten en tegelijkertijd Schiphol klaar te stomen voor de toekomst.“

L.J. Gunning-Schepers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol, legt uit waarom het contract van Nijhuis is verlengd:

“De afgelopen jaren heeft Jos Nijhuis met succes de ontwikkeling en transitie van de Schiphol Group vormgegeven. De organisatie is financieel gezond en internationaal concurrerend.Dat is essentieel om te kunnen investeren in de versterking en verdere duurzame groei van de Mainport Schiphol en haar belangrijke hubfunctie.

Zo is recent de basis gelegd voor de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal, het stationsgebied en de bereikbaarheid van Schiphol. Daarnaast ligt de focus op het omgaan met de operationele knelpunten door de forse passagiersgroei, en de doorontwikkeling van Lelystad Airport.

Kortom, de komende jaren zijn van groot belang voor de langetermijnpositie van Schiphol. De Raad van Commissarissen is dan ook blij dat Jos deze ingezette koers tot 2019 verder wil realiseren.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/