fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Dornier 228 landt met ingeklapt landingsgestel | video

Een Dornier 228 van de Congolese maatschappij Busy Bee heeft gisteren een landing gemaakt terwijl het hoofdlandingsgestel niet goed werkte. Bij de voorzorgslanding raakte niemand gewond.

Het toestel voerde een met elf passagiers aan boord binnenlandse vlucht uit van Goma naar Butembo in Congo. Tijdens de nadering voor Butembo kwam de crew erachter dat het linkerdeel van het hoofdlandingsgestel niet uitklapte. Daarop besloot de crew terug te keren naar Goma, zo’n 200 kilometer verderop. Rond 11.00 uur maakte de piloten daar een voorzorgslanding.

Bij de landing schoot het vliegtuig van de baan af en kwam het in zachte grond terecht. Niemand raakte daarbij gewond, maar het toestel liep wel zware schade op.

Op Youtube staan beelden van de landing van het toestel

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button