fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Dornier 228 landt met ingeklapt landingsgestel | video

Een Dornier 228 van de Congolese maatschappij Busy Bee heeft gisteren een landing gemaakt terwijl het hoofdlandingsgestel niet goed werkte. Bij de voorzorgslanding raakte niemand gewond.

Het toestel voerde een met elf passagiers aan boord binnenlandse vlucht uit van Goma naar Butembo in Congo. Tijdens de nadering voor Butembo kwam de crew erachter dat het linkerdeel van het hoofdlandingsgestel niet uitklapte. Daarop besloot de crew terug te keren naar Goma, zo’n 200 kilometer verderop. Rond 11.00 uur maakte de piloten daar een voorzorgslanding.

Bij de landing schoot het vliegtuig van de baan af en kwam het in zachte grond terecht. Niemand raakte daarbij gewond, maar het toestel liep wel zware schade op.

Op Youtube staan beelden van de landing van het toestel

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button