LiefhebberMilitairOnderwerp

Luchtmacht begonnen met berging Zwitserse F5

De Koninklijke Luchtmacht verwacht dat de berging van de Zwitserse F5 ongeveer zes weken duurt. Het toestel stortte op 9 juni in een vijver bij het Friese Beetgum.

De F5 maakte deel uit van de Patrouille Suisse, een demoteam van de Zwitserse luchtmacht. Het team zou op de Luchtmachtdagen een demonstratie geven. Bij het oefenen raakte twee F5’s elkaar, waarna één van de toestellen neerstortte in een vijver. De piloot kon het toestel door middel van zijn schietstoel verlaten en raakte lichtgewond.

De berging van het wrak duurt waarschijnlijk zes weken. Om het toestel te kunnen bergen moet onder andere een tijdelijke weg worden aangelegd, meldt de gemeente Menameradiel. Ook moet een dam worden aangelegd in de vijver. Een deel van de vijver wordt leeggepompt. Bij de berging werkt Defensie samen met een lokaal bedrijf.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button