LiefhebberMilitairOnderwerp

Luchtmacht begonnen met berging Zwitserse F5

De Koninklijke Luchtmacht verwacht dat de berging van de Zwitserse F5 ongeveer zes weken duurt. Het toestel stortte op 9 juni in een vijver bij het Friese Beetgum.

De F5 maakte deel uit van de Patrouille Suisse, een demoteam van de Zwitserse luchtmacht. Het team zou op de Luchtmachtdagen een demonstratie geven. Bij het oefenen raakte twee F5’s elkaar, waarna één van de toestellen neerstortte in een vijver. De piloot kon het toestel door middel van zijn schietstoel verlaten en raakte lichtgewond.

De berging van het wrak duurt waarschijnlijk zes weken. Om het toestel te kunnen bergen moet onder andere een tijdelijke weg worden aangelegd, meldt de gemeente Menameradiel. Ook moet een dam worden aangelegd in de vijver. Een deel van de vijver wordt leeggepompt. Bij de berging werkt Defensie samen met een lokaal bedrijf.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close