fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Oprichter VLM overweegt doorstart met bedrijf

De oprichter van VLM, Freddy Van Gaever overweegt een doorstart te maken met het failliete bedrijf. Dit melden Belgische media.

VLM vroeg gisteren het faillissement aan bij de rechter. De maatschappij verkeerde al maanden in zwaar weer en vroeg in mei uitstel van betaling aan en kreeg toen tot 1 november de tijd om een reddingsplan op te stellen.

Oprichter Freddy van Gaever wil samen met een Antwerpse firma een nieuwe start maken. Het Antwerpse bedrijf The Aviation Factory huurt de Fokker 50’s van VLM regelmatig voor chartervluchten, schrijven Belgische media. “In eerste instantie denken we aan chartervluchten, daarna leasingvluchten voor derden. Later zouden ook lijnvluchten kunnen, al vergt dat heel wat werk”, stelt Van Gaever tegen persbureau Belga.

De eventuele lijndiensten worden uitgevoerd zouden naar Southampton of Hamburg kunnen gaan; die verbindingen bestonden tot het faillissement nog. Volgens Belga gaat Van Gaever vandaag al om de tafel met de curatoren om te kijken wat er mogelijk is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button