Onderwerp

109 Boeing toestellen naar Iran

In een brief aan het Amerikaanse congres zegt Boeing 109 toestellen aan Iran te gaan leveren.

Order
De deal is nog niet definitief, het is een memorandum of agreement. In de brief staat dat er 80 vliegtuigen direct worden gekocht en nog eens 29 worden geleast met hulp van Boeing. Reuters en de Wall Street Journal zeggen te weten dat het om vier 747-8’s, vijftien B777-9’s, vijftien B777-300ER’s, 40 B737MAX’en en zes B737-800’s gaat. Daarnaast worden er 29 B737MAX toestellen geleast.

Regering VS
Airbus verkocht eerder (ook nog niet definitief) een vergelijkbaar aantal toestellen. Zodra de VS toestemming voor verkoop van vliegtuigen geeft kunnen de deals van Airbus en Boeing worden beklonken.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close