fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

A330 Air Serbia voor het eerst in New York – foto

De A330 van Air Serbia is gisteren voor de eerste keer in New York JFK geland. Het is 24 jaar geleden dat er voor het laatst een rechtstreekse verbinding was tussen Servië en de Big Apple.

“Het is vandaag een vrolijke dag voor Air Serbia en het volk van Servië. Het voelt geweldig om weer terug te zijn in New York”, zei de Servische premier Aleksander Vučić speciaal voor de gelegenheid.

Aan boord van vlucht JU500 waren veel gedelegeerden van de Servische regering. Het vliegtuig kreeg na aankomst een watersaluut van de New Yorkse brandweer.

Vijf keer
Air Serbia vliegt vanaf nu vijf keer per week tussen Belgrado en New York. De Amerikaanse stad is naast Abu Dhabi de enige andere longhaul-bestemming van de maatschappij.

A330
De negen jaar oude A330-200 vloog eerder voor Jet Airways en Etihad. In de afgelopen weken werd het interieur van de Airbus gerenoveerd, zodat deze weer volledig up-to-date is. De A330 heeft 254 stoelen aan boord, waarvan 18 in de zakenklasse.

Deze A330-200 is het enige widebody-toestel van Air Serbia, en dat zal voorlopig ook zo blijven. De totale vloot van de maatschappij bestaat nu uit 21 toestellen.

Ed Rieker/AP Images voor Air Serbia
Ed Rieker/AP Images voor Air Serbia

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button