fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Rechter: VNV en easyJet eerst om tafel

De rechtbank van Haarlem heeft de zaak van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) tegen easyJet aangehouden. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank desgevraagd gezegd.

Stakingsoproep
De rechter wil dat de partijen eerst om tafel gaan om te kijken of ze er onderling uit kunnen komen. Ze hebben daarvoor een week de tijd gekregen, tot vrijdag 1 juli.

De VNV spande de zaak tegen easyJet aan, omdat de pilotenvakbond vermoedt dat easyJet medio juni stakingsbrekers inzette om het effect van een stakingsoproep van de VNV te doen mislukken. De VNV meent dat dit tegen de wet is en stapte naar de rechter.

Onderhandelingstafel
In afwachting van de uitspraak, blies de pilotenvakbond gisterenavond een voor vandaag geplande 24-uursstaking af. Waar de partijen eerder moeite hadden om tot afspraken te komen aan de onderhandelingstafel over een nieuwe cao, de basis voor het conflict, moeten ze nu van de rechter in ieder geval weer in gesprek.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Gerelateerde artikelen

Back to top button