AirlinesOnderwerpProfessional

VNV blij met besluit rechter in easyJet-zaak

De rechtbank van Haarlem heeft de zaak van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers tegen easyJet aangehouden. VNV-voorzitter Steven Verhagen is blij met dat besluit, zo laat hij aan Up in the Sky weten.

De rechter wil dat de partijen eerst om tafel gaan om te kijken of ze er onderling uit kunnen komen. Ze hebben daarvoor een week de tijd gekregen, tot vrijdag 1 juli. Volgens de VNV is dat “een verstandige middenweg om mogelijk zonder schade voor bedrijf en passagiers tot de oplossing van het conflict te komen.”

“We gaan in gesprek met een positieve en creatieve grondhouding. Het is belangrijk dat easyJet dat ook doet, want anders strandt deze tussenkomst in schoonheid en zijn verdere acties onafwendbaar”, aldus Verhagen tegen Up in the Sky.

Staking
De VNV spande de zaak tegen easyJet aan, omdat de pilotenvakbond vermoedt dat easyJet medio juni stakingsbrekers inzette om het effect van een stakingsoproep van de VNV te doen mislukken. De VNV meent dat dit tegen de wet is en stapte naar de rechter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen