fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

AirAsia wil terminal Kuala Lumpur hernoemen

De Maleisische low-cost carrier AirAsia wil dat de low-cost terminal in Kuala Lumpur een andere naam krijgt. Hiermee wil de maatschappij de eigen rol binnen de terminal onderstrepen.

Volgens ATW Online wil AirAsia de terminal hernoemen van ‘KLIA2’ naar Low Cost Carrier Terminal 2. “KLIA2 betekent niets, LCCT2 is synoniem voor low cost”, stelt de campagne.

Tony Fernandes, oprichter van AirAsia, stelt dat de naamsverandering nodig is als Kuala Lumpur wil groeien naar de belangrijkste hub in Zuidoos-Azië. “We willen de wereld laten weten dat de prijzen hier het laagste zijn”, zegt hij. Volgens Fernandes ontkent luchthaveneigenaar MAHB ten onrechte dat KLIA2 een low-cost hub is.

Mindset
Aireen Omar, CEO van de low-cost carrier, stelt dat AirAsia ruim 95 procent van alle vluchten op KLIA2 uitvoert.
In 2015 vervoerde de maatschappij 2,3 miljoen pasagiers naar het vliegveld. Daarvan stapten 1,3 miljoen passagiers over op een andere vlucht. “MAHB moet de mindset veranderen om het low-cost model te ondersteunen”, zegt Omar. “Ze moeten onderkennen dat Kuala Lumpur een echte low-cost hub is met veel groeimogelijkheden.”

De Maleisische overheid en de luchthaveneigenaar zien niets in het plan. Volgens transportminister Liow Tiong Lai is het hernoemen niet nodig en ook niet praktisch.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button