fbpx
InnovatieLiefhebberOnderwerpenRuimtevaart

Microsoft-baas werkt aan ’s werelds grootste toestel

Multimiljardair Paul Allen, medeoprichter van computergigant Microsoft, is momenteel bezig met de ontwikkeling en bouw van ’s werelds grootste vliegtuig: De StratoLaunch.

Het merkwaardige toestel is volgens Business Insider op dit moment al voor driekwart gebouwd en zal met een vleugel spanwijdte van meer dan 115 meter het grootste luchtvaarttuig ter wereld worden.

Zes motoren
Het zesmotorige vliegtuig zal worden gebruikt om een raket mee te vervoeren naar een hoogte van ongeveer 11 kilometer, waarna deze vanaf het toestel de ruimte in zal worden gelanceerd. Vervolgens zal de ruim 600.000 kilo wegende StratoLaunch met zijn in totaal 28 wielen weer landen op de aarde.

Transformatie
Volgens Allen zal de komst van zijn StratoLaunch leiden tot een transformatie in de ruimtevaart. “Op het moment dat deze vorm van vliegen toegankelijk en normaal wordt, zal dit snel veel nieuwe innovaties teweegbrengen”, stelt hij.

Wanneer het toestel precies zijn eerste vlucht zal gaan maken, is nog onduidelijk. Als het aan Paul Allen ligt, zullen de eerste vluchten nog voor het eind van dit decennium plaats vinden.

Door Oscar de Boer

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button