fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Nieuwe cao voor 25.000 werknemers United

United Airlines heeft met de vakbonden voor het cabinepersoneel een voorlopige deal bereikt over een nieuw contract. Hiermee krijgen alle 25.000 flight attendants binnen het bedrijf dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Het personeel van United Airlines werkte sinds de fusie met Continental nog op oude contracten, waarbij eigen regels golden voor wie op welke vlucht mocht werken. Dit vergrootte de kans op vertraagde of geannuleerde vluchten. Het voorstel wordt maandag voorgelegd aan de lokale vertegenwoordigers van United. Als zij akkoord gaan, moeten de werknemers nog hun goedkeuring geven.

Uniforme contracten
De maatschappij is de afgelopen tijd druk bezig geweest om voor alle werknemers nieuwe en gelijke contracten te regelen. In 2015 was het bedrijf al dicht bij een akkoord met het cabinepersoneel, maar die deal ketste op het laatste moment af. De piloten die eerst bij United vlogen, kregen in hun voorstel een loonsverhoging van dertien procent aangeboden.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button