fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Nieuwe cao voor 25.000 werknemers United

United Airlines heeft met de vakbonden voor het cabinepersoneel een voorlopige deal bereikt over een nieuw contract. Hiermee krijgen alle 25.000 flight attendants binnen het bedrijf dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Het personeel van United Airlines werkte sinds de fusie met Continental nog op oude contracten, waarbij eigen regels golden voor wie op welke vlucht mocht werken. Dit vergrootte de kans op vertraagde of geannuleerde vluchten. Het voorstel wordt maandag voorgelegd aan de lokale vertegenwoordigers van United. Als zij akkoord gaan, moeten de werknemers nog hun goedkeuring geven.

Uniforme contracten
De maatschappij is de afgelopen tijd druk bezig geweest om voor alle werknemers nieuwe en gelijke contracten te regelen. In 2015 was het bedrijf al dicht bij een akkoord met het cabinepersoneel, maar die deal ketste op het laatste moment af. De piloten die eerst bij United vlogen, kregen in hun voorstel een loonsverhoging van dertien procent aangeboden.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button