fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Eerste vlucht China Eastern geland op Schiphol | Foto’s

Op Schiphol is zondag aan het begin van de avond de eerste vlucht van China Eastern geland. De maatschappij vliegt vanaf nu vier keer per week vanaf Shanghai naar Schiphol.

De eerste vlucht landde rond 17.50 uur op de Zwanenburgbaan. Aan de gate kreeg het toestel een traditioneel welkom door de luchthavenbrandweer.

Delegatie
Een zware delegatie was bij de aankomst aanwezig. Namens Schiphol was de CEO Jos Nijhuis aanwezig. Ook de Chinese ambassadeur voor Nederland en het topmanagement van China Eastern waren er. De Skyteampartners werden vergezeld door de CEO van de alliantie.

Schiphol
Jos Nijhuis begroette de Chinezen in hun eigen taal: “Ni Hao en welkom op Schiphol”. Nijhuis zei dat hij heel trots is dat China Eastern voor Schiphol kiest. Het is de zeventiende Skyteam maatschappij op Schiphol en daarmee ontvangt de luchthaven de meeste Skyteam-maatschappijen van de wereld.

Vanaf Schiphol gaan nu 65 vluchten per week naar China en Schiphol hoopt 1,5 miljoen mensen uit China te mogen begroeten in 2016. De extra vluchten geeft het toerisme een nog grotere boost, zo is de verwachting van Nijhuis.

China Eastern
De Chief Marketing Officer, Dong, van China Eastern vroeg in zijn speech met een knipoog aan Nijhuis of hij hem nu ‘Mr Ni Hao’ mocht noemen. Verder zei Dong dat hij dankzij de Skyteam alliantie hier nu stond en dat hij daar erg blij mee was. Ook Dong ziet het toerisme als een belangrijke factor om op de route te gaan vliegen. Alle bekende beelden van kaas, molens en tulpen kwamen aan de orde, daar komen de toeristen voor, zei Dong. China Eastern ziet meer dan 100 miljoen passagiers per jaar inde ruim 550 jonge toestellen die de maatschappij heeft. Dong nodigde iedereen uit naar Shanghai te komen.

China
Namens China was de Chinese ambassadeur, Wu, voor Nederland aanwezig. Wu genoot veel aanzien, bij zijn binnenkomst werden de vele Chinezen stil. Naast het toerisme benadrukte Wu de handelsrelaties. Er zijn meer dan 500 Chinese bedrijven in Nederland en de universiteiten kennen veel studenten uit China. Nederland en China kennen volgens Wu veel gelijkenissen met het water en achterland, maar ook het transport in het land.

MU771
Vlucht MU771 vertrekt rond het middaguur uit China en landt rond 18.30 uur op Schiphol. Rond 20.15 uur vertrekt het toestel weer naar Shanghai. Op de route wordt een A330-200 ingezet met 264 stoelen.

Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Joeri van Ormondt
Foto: Joeri van Ormondt
De ambassadeur van China samen met de CEO van China Eastern. Foto: Kris Pronk
De ambassadeur van China samen met de CEO van China Eastern. Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Joeri van Ormondt
Foto: Joeri van Ormondt
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk
Foto: Kris Pronk

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.
Back to top button