fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

A4E: stakingen luchtverkeersleiding kosten 9,5 miljard euro

Volgens Airlines4Europe hebben de stakingen van luchtverkeersleiders Europa zo’n 9,5 miljard euro gekost in de afgelopen vijf jaar. De belangenorganisatie liet accountantsbedrijf PWC onderzoek doen naar de kosten.

Tussen 2010 en 2015 staakten luchtverkeersleiders 167 keer in de EU. Daardoor is de Europese economie volgens A4E 9,5 miljard euro kleiner, wat gelijk staat aan 131.000 minder banen.

Vooral in Frankrijk werd er veel gestaakt, maar ook in Griekenland, Italië en Portugal legden verkeersleiders regelmatig het werk neer. Dat heeft gezorgd voor 30.000 annuleringen en zes miljoen minuten vertraging bij maatschappijen die zijn aangesloten bij A4E.

Actie
De belangenorganisatie roept de Europese Commissie op om actie te ondernemen tegen de vele werkonderbrekingen. Thomas Reynaert, de directeur van A4E, zegt dat de “destructie van productiviteit moet stoppen. Hopelijk zijn deze schokkende cijfers een wake-up call voor de Brusselse politiek.”

A4E
Airlines4Europe is de grootste belangenbehartiger van de Europese luchtvaartindustrie. Onder andere Air France-KLM, easyJet, Finnair, de International Airlines Group (IAG), Lufthansa, Norwegian en Ryanair zijn bij de organisatie aangesloten.

infographic A4E stakingen luchtverkeersleiding

Frankrijk
Ook vandaag wordt er gestaakt door luchtverkeersleiders. In Frankrijk leggen ze het werk neer omdat ze betere arbeidsvoorwaarden eisen, met als gevolg dat tienduizenden passagiers vertraging oplopen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button