fbpx
LiefhebberMilitairOnderwerpen

Nederlandse F-16’s zeggen Midden-Oosten vaarwel

Vandaag heeft de Air Task Force Middle East de bijdrage beëindigd aan de brede internationale coalitie die strijdt tegen ISIS. Sinds oktober 2014 maakte het Nederlandse F-16 detachement deel uit van de luchtcampagne.

De Nederlandse F-16’s werden met name ingezet om grondtroepen te ondersteunen en om aanvallen uit te voeren op vooraf geplande doelen in Irak en Oost-Syrië. De inzet was voornamelijk gericht op de logistieke aanvoerlijnen van ISIS. De F-16’s voerden sinds de start van de luchtcampagne ruim 2.100 missies uit, waarbij meer dan 1.800 keer wapens werden ingezet. De gevechtstoestellen vernietigden onder meer opslagplaatsen en wapenfabrieken.

België neemt huidige missie over
De commandant Air Task Force Middle East droeg vandaag het commando over aan zijn Belgische opvolger. Daarmee komt een einde aan de aanwezigheid van circa 200 Nederlandse militairen in het Midden-Oosten. Donderdag 30 juni keren de zes Nederlandse F-16’s terug naar vliegbasis Volkel.

Nederlandse troepen blijven wel aanwezig om de bewaking te verzorgen voor het Belgische F-16 detachement.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button