fbpx
BestellingenFinancieelLiefhebberOnderwerpen

Boeing ‘verslaat’ Airbus opnieuw in mei

Boeing heeft in de afgelopen maand opnieuw meer vliegtuigen afgeleverd dan grote concurrent Airbus. Ook kon de Amerikaanse fabrikant meer orders verwelkomen, zo blijkt uit een analyse van Up in the Sky.

Boeing
Er rolden in mei 71 Boeings van de loopband. De 737-800 (43 stuks) en 787-9 Dreamliner (9) waren veruit de meest populaire toestellen.

Daarnaast ontving Boeing 125 orders. Die grote hoeveelheid was vooral te danken aan VietJet Air; de Vietname budgetmaatschappij bestelde honderd 737 MAX.

Airbus
Airbus fabriceerde in de vorige maand ‘slechts’ 57 toestellen. Niet geheel verrassend werd de A320 het meest afgeleverd (26 keer), maar de A321 volgde op korte afstand met 22 stuks.

De Europese vliegtuigbouwer wist in mei 83 toestellen aan de man te brengen. Daarvan gaan zestig toestellen uit de A320-familie naar een voorlopig nog anonieme klant.

Een lichtpunt voor Airbus was de order voor zes A350-900’s van Philippine Airlines. Daardoor zijn er nu meer dan 800 van deze moderne toestellen besteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button