fbpx
OnderwerpenOpmerkelijk

Politie op luchthaven Rio: blijf weg uit deze hel

De politie van Rio de Janeiro protesteerde gisteren op de internationale luchthaven van de stad. Volgens de dienders zijn er niet voldoende middelen beschikbaar om de veiligheid van toeristen adequaat te beschermen, zo meldt Time Magazine.

“Welkom in de hel. Politie en brandweer krijgen niet betaald, dus wie naar Rio komt is niet veilig”, zo was te lezen op een spandoek van de politie.

De Braziliaanse stad is de laatste tijd opgeschrikt door diverse hevige geweldsincidenten. Zo zijn er de laatste maanden tientallen agenten doodgeschoten door criminelen. Daarnaast werden onlangs nog sporters van het Australische paralympische team op klaarlichte dag beroofd.

Geldgebrek
Volgens de demonstrerende politie is deze onveiligheid het gevolg van geldgebrek. Doordat de Braziliaanse regering teveel heeft uitgegeven aan de bouw van Olympische stadions, zou er nu voor de ordehandhaving niet genoeg geld meer beschikbaar zijn.

Tijdens de Olympische spelen zet Brazilië zo’n honderdduizend ordetroepen in. Hoewel dat meer mankracht is dan bij de vorige Olympische Spelen (in Londen), is het volgens de politie nog lang niet genoeg in zo’n onveilige stad als Rio de Janeiro.

Bovendien klagen de agenten over gebrekkige salarisuitbetaling.

Up in the Sky is volgende week in Rio de Janeiro aanwezig en zal daar verslag doen van de veiligheidssituatie op de luchthaven.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button