AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Ryanair voegt bestemmingen toe vanaf Schiphol

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft voor het komend winterseizoen flink meer slots aangevraagd op Schiphol dan vorig jaar èn voor meer bestemmingen. Dat heeft slotcoördinator Caroline Ditvoorst desgevraagd tegen Up in the Sky gezegd.

Ryanair heeft voor het winterseizoen, dat eind oktober aanvangt, iets meer dan 3.800 slots aangevraagd en gekregen. Dat zijn er bijna 2.600 meer in vergelijking tot hetzelfde seizoen vorig jaar, een ruime verdrievoudiging.

Thuisbasis
De maatschappij vliegt sinds eind vorig jaar vier keer per dag tussen Dublin en Amsterdam. Gezien de slotaanvragen komen daar deze winter Londen Stansted, een belangrijke hub van Ryanair, en de vakantiebestemmingen Malaga en Alicante bij. Thuisbasis Dublin blijft een Ryanair-bestemming vanaf Amsterdam. In zowel Malaga als Alicante hebben de Ieren een basis.

O’Leary
In een gesprek met Up in the Sky gaf CEO Michael O’Leary vorige maand aan dat hij vanaf Amsterdam graag nog naar Rome, Madrid, Barcelona, Berlijn en Londen Stansted zou willen vliegen. Dat zijn eveneens allemaal luchthavens waar Ryanair een basis heeft. Alleen Stansted staat nu in het rijtje van aangevraagde routes.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close