fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Ryanair voegt bestemmingen toe vanaf Schiphol

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft voor het komend winterseizoen flink meer slots aangevraagd op Schiphol dan vorig jaar èn voor meer bestemmingen. Dat heeft slotcoördinator Caroline Ditvoorst desgevraagd tegen Up in the Sky gezegd.

Ryanair heeft voor het winterseizoen, dat eind oktober aanvangt, iets meer dan 3.800 slots aangevraagd en gekregen. Dat zijn er bijna 2.600 meer in vergelijking tot hetzelfde seizoen vorig jaar, een ruime verdrievoudiging.

Thuisbasis
De maatschappij vliegt sinds eind vorig jaar vier keer per dag tussen Dublin en Amsterdam. Gezien de slotaanvragen komen daar deze winter Londen Stansted, een belangrijke hub van Ryanair, en de vakantiebestemmingen Malaga en Alicante bij. Thuisbasis Dublin blijft een Ryanair-bestemming vanaf Amsterdam. In zowel Malaga als Alicante hebben de Ieren een basis.

O’Leary
In een gesprek met Up in the Sky gaf CEO Michael O’Leary vorige maand aan dat hij vanaf Amsterdam graag nog naar Rome, Madrid, Barcelona, Berlijn en Londen Stansted zou willen vliegen. Dat zijn eveneens allemaal luchthavens waar Ryanair een basis heeft. Alleen Stansted staat nu in het rijtje van aangevraagde routes.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button