AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

EasyJet vraagt buitenlandse licentie aan

EasyJet wil een buitenlands air operator certificate (AOC). Volgens de maatschappij zijn er ‘informele gesprekken’ gaande met diverse luchtvaartautoriteiten.

CEO Carolyn McCall heeft volgens tv-zender SkyNews de afgelopen week al gesprekken gevoerd met diverse landen. McCall zou daarbij alle 27 lidstaten van de EU afgaan. De maatschappij stelt in een verklaring dat de procedure om een air operator certificate (AOC) te krijgen, inmiddels gestart is. In welk land de aanvraag loopt, laat easyJet in het midden.

Eerder deze week meldde Reuters al dat easyJet een AOC wilde aanvragen in een ander Europees land dan Groot-Brittannië.

Met een Europees AOC kan easyJet dezelfde vluchten blijven uitvoeren als voor de Brexit. Groot-Brittannië moet, als het eenmaal uit de EU is, met alle Europese landen afzonderlijk nieuwe afspraken maken.

Zwitserland
Volgens SkyNews heeft een verplaatsing van het hoofdkantoor geen gevolgen voor de vluchten vanuit Groot-Brittannië. De tak die opereert onder de Britse AOC wordt dan een dochtermaatschappij. EasyJet Zwitserland opereert op eenzelfde wijze, met een Zwitsers AOC en toestellen die in Zwitserland geregistreerd staan. Voor het referendum gingen er al geruchten dat easyJet mogelijk Zwitsers wordt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button