IndustrieInnovatieOnderwerpProfessionalVeiligheid

Airbus ontwikkelt real-time zwarte doos

Airbus is bezig met de ontwikkeling van een zwarte doos die direct data kan versturen naar een bron op de grond. De ontwikkeling is mede ontstaan vanwege de gebreken die de huidige zwarte dozen met zich meebrengen na een vliegtuigongeluk.

Inmarsat
Het bedrijf achter de ontwikkeling is het Britse Inmarsat. Dit bedrijf heeft na de vermissing van vlucht MH370 van Malaysian Airlines door middel van het delen van satellietgegevens een belangrijke rol gespeeld in een poging de locatie van het toestel te achterhalen.

Tracking
Met de nieuwe technologie kunnen toestellen op real-time basis worden gevolgd vanaf de grond. Hierdoor hoopt het bedrijf toekomstige tragedies, zoals die van Malaysian Airlines, te kunnen vermijden. Ook hoeven er dan geen kostbare zoekoperaties meer op gang worden gezet.

Volgens Inmarsat zal de nieuwe technologie vanaf 2018 als eerste beschikbaar komen op de populaire types A320 en A330.

Door Oscar de Boer

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button