fbpx
LiefhebberOnderwerpenRuimtevaart

Geld voor onbemande Mars helikopter

Het Amerikaanse congres geeft toestemming om 15 miljoen dollar te investeren voor de ontwikkeling van een onbemande helikopter van de NASA. Het toestel is bedoeld voor een missie naar mars en moet de weg verkennen voor een rijdende rover. Met de goedgekeurde investering moeten de onboard camera’s verbeterd worden zodat het propeller-toestel beter bestuurbaar wordt, zo meldt NASA.

NASA laat weten dat met de ontwikkelingen de rover drie keer zoveel gebied kan verkennen door het helikoptertje. De helikopter streamt beelden waardoor ingenieurs van NASA een route kunnen plannen voor de rover. Het toestel zal per keer zo’n twee á drie minuten verkennen, waarna het toestel opnieuw opgeladen moet worden door middel van zonne-energie.

©NASA.Gov
©NASA.Gov

Gedurende de verkenning zal het onbemande toestel ook foto’s maken die bewaard worden voor onderzoek, daarnaast moet de helikopter ook locaties op de rode planeet markeren zodat de rover daar samples van kan nemen.

Door de lage atmosferische druk op mars zijn de rotoren van het toestel extra groot, het prototype telt een spanwijdte van 1,1 meter van uiteinde tot uiteinde. De cabine van het toestel is in grootte vergelijkbaar met een tissue doosje.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button