AirlinesLiefhebberOnderwerpVliegvelden

Luchthaven Hong Kong zet gestrande 767 te koop

De luchthaven van Hong Kong verkoopt een gestrande Boeing 767 uit Rusland. Het toestel staat al sinds oktober 2015 aan de kant op het vliegveld.

Het bewuste toestel was eigendom van Transaero en voerde op 26 oktober de allerlaatste vlucht van de Russische maatschappij uit. Die ging van Moskou naar Hong Kong. Omdat de licentie van de carrier geschorst werd, mocht het vliegtuig niet meer vertrekken vanuit Hong Kong.

Volgens Chinese media wil de luchthaven het toestel nu verkopen, omdat de parkeerkosten sinds oktober niet meer betaald zijn. TransAero had een miljoenenschuld toen het failliet ging. Hoeveel de 767 uit 1992 moet opbrengen, is niet duidelijk. De South China Morning Post schat dat de stallingskosten van 2 miljoen dollar, niet van de verkoop betaald kunnen worden.

Zee
Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig van Transaero op een dergelijke manier in het nieuws komt. In mei werd een 767 per schip naar Ierland vervoerd. In dat toestel worden appartementen gebouwd

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/