fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Malaysia gaat voor low-cost vluchten

Malaysia Airlines gaat in 2017 low-cost vluchten aanbieden. De maatschappij maakt plannen voor vluchten vanaf de low-cost terminal van Kuala Lumpur, KLIA2.

Volgens CEO Peter Bellew is Malaysia goed bezig met het besparen van kosten, maar moeten de kosten op de luchthavens wel omlaag. Op de budgetterminal van Kuala Lumpur betaalt Malaysia ongeveer 8 dollar per passagier minder dan bij de normale terminal.

“Met één dagelijkse vlucht levert dit jaarlijks 500.000 dollar op”, stelt Bellew. Deze besparing wordt doorgerekend aan de reiziger, die lagere ticketprijzen krijgt. Naast de low-cost vluchten vanuit Kuala Lumpur gaat de carrier ook vluchten aanbieden vanaf andere Maleisische luchthavens naar bestemmingen in Azië.

Winstgevend
De maatschappij boekte in het eerste kwartaal van 2016 vooruitgang in het streven om weer winstgevend te worden. De opbrengst steeg met 23,4 procent, terwijl de kosten met bijna 33 procent afnamen. Toch moet Malaysia scherp blijven, aldus Bellew. “Er kan meer gedaan worden. Geld besparen betekent dat we harder en efficiënter moeten werken, moeten investeren in technologie en moeten samenwerken.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button