fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVeiligheid

Zwitserse F-18’s onderscheppen B747-400 El Al

Twee Zwitserse F-18’s hebben vanochtend een Boeing 747-400 van El Al onderschept. De IsraĆ«lische maatschappij had een bommelding binnengekregen.

Het toestel was afkomstig uit New York en onderweg naar Tel Aviv. In het Zwitserse luchtruim kreeg de Boeing gezelschap van twee Zwitserse F-18’s, die op verzoek van de Franse luchtmacht gealarmeerd werden.

Een woordvoerder van het IsraĆ«lische ministerie van buitenlandse zaken laat tegen Zwitserse media weten dat er een bommelding gedaan werd. De F-18’s begeleidden het toestel tot de Oostenrijkse grens. De Boeing landde rond 12.45 uur IsraĆ«lische tijd (11.45 uur Nederlandse tijd) zonder problemen in Tel Aviv. Volgens Duitse media is het toestel daar op een afgelegen plaats geparkeerd en geĆÆnspecteerd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button