BoekenNieuwsRubrieken

Recensie: Ik kan vliegen van Jeroen Komen – vier sterren

Komen_Ik kan vliegenJeroen Komen | Ik kan vliegen
Hardcover | 148 pagina’s | € 22,50
ISBN 978-94-02601-51-0
Aerial Media Company B.V. | 2016
Waardering_Recensie_Sterren_4

In een stijlvol vormgegeven boek met prachtige foto’s vertelt Jeroen Komen over zijn avonturen met de PH-CBO. Met dit zelfgebouwde vliegtuigje, gekocht van de weduwe van vliegtuigbouwer Jan van den Boogaard, vloog Komen de afgelopen jaren over heel Europa terwijl hij het onderliggende landschap fotografeerde en op de grond een verscheidenheid aan persoonlijkheden tegenkwam. Door vrienden overgehaald heeft hij Ik kan vliegen geschreven om iedereen te kunnen laten meegenieten van zijn verhalen.

In Ik kan vliegen wisselt Komen anekdotes af met de technische kant van het vliegen, voor het gemak gedrukt in een ander font. Hier is een compliment aan vormgever Joris van den Ende op zijn plaats, want ook waar beide fonts op dezelfde pagina voorkomen, blijft het resultaat helder en overzichtelijk. Ook de taal is to the point en duidelijk, waardoor Komen kort en bondig echt tot de essentie van zijn ervaringen lijkt te komen. Nu en dan een lans brekend voor een deeleconomie met couch surf-overnachtingen en liftritjes, treffen vooral de opwindende vrijheid en het gemak waarmee een avonturier contacten legt doel. (Hoe het komt dat Komen ondanks zijn zelfverklaard ‘homo calculus’-schap toch een vliegtuig bezit, legt hij aan het begin van het boek netjes uit.)

Wie dit boek leest en niet direct zelf op avontuur wil gaan, moet stevig in zijn of haar schoenen staan. Omdat Ik kan vliegen zo enthousiast maakt en reislust opwekt is het een ideaal boek voor op vakantie, of juist om veilig vanaf de eigen bank toch het een en ander mee te krijgen van het heerlijk diverse Europa en wellicht inspiratie op te doen voor een eigen trip al dan niet buiten de gebaande paden.

Met achterin een uitgebreid fotoregister.

[bol_product_links block_id=”bol_577a5be4661d8_selected-products” products=”9200000057456650″ name=”Ik kan vliegen” sub_id=”Jeroen Komen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boekrecensies

De nieuwste recensie van een luchtvaartboek vind je elke andere woensdag in de boekenrubriek.

Tags

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button