fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Vrouw wil scheiden en vertraagt vlucht Rossiya

Een Russische vrouw die aan boord van een vliegtuig ineens wilde scheiden, heeft 500 medepassagiers gedupeerd.

Het opmerkelijke incident vond maandag plaats op de luchthaven Vnukovo bij Moskou. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti was de vrouw aan boord van een 747-400 van Rossiya Airlines. Het toestel stond op het punt om te vertrekken naar Vladivostok, toen de vrouw plotseling besloot om te willen scheiden van haar man.

De vrouw eiste dat ze van boord mocht. Volgens getuigen zei ze dat ze niet in staat was om te vliegen . Het cabinepersoneel probeerde de vrouw op andere gedachten te brengen, maar ze moest en zou van boord gaan. Uiteindelijk mocht dat, maar om veiligheidsredenen moesten ook al haar medepassagiers van boor.

Zij moesten, net als hun bagage, opnieuw door de security. Uiteindelijk vertrok het toestel met een vertraging van zeven uur alsnog naar Vladivostok. Of de vrouw toen nog aan boord was, is niet duidelijk.

Hoeveel passagiers exact aan boord waren, is niet duidelijk. Rossiya heeft de 747 geconfigureerd voor maar liefst 522 personen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button