fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

‘Iran wil Russische Superjet zelf produceren’

Iran wil de Sukhoi Superjet 100 deels zelf gaan produceren. Volgens Iraanse media wordt daarover gesproken met Rusland.

Iran breidt de luchtvloot flink uit nu de handelsbeperkingen zijn opgeheven. Met Airbus en Boeing zijn al grote deals gesloten, maar ook met Sukhoi wordt overlegd over de levering van Superjets. Daarbij wil Iran een deel van de productie naar eigen land halen, stelt Press TV.

De Iraanse minister van industrie zei tegen journalisten in Moskou dat er gesproken wordt over het gezamenlijk produceren van de toestellen. Iran zou honderd SSJ-100’s willen bestellen.

Een Russische bron laat tegenover Press TV doorschemeren dat de deal nog niet rond is. “Als Teheran besluit om de Superjet te kopen, kunnen we discussiëren of de productie deels naar Iran moet”, stelt hij.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button