AirlinesOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

JOTA Aviation overweegt aanschaf BAe 146-QT vrachtvliegtuigen

Het Britse JOTA Aviation zegt dat het overweegt om een aantal BAe 146-QT vrachtvliegtuigen toe te voegen aan de vloot. De reden hiervoor is volgens de maatschappij een reactie op het verhoogde aanbod op de routes vanuit thuisbasis London Southend Airport. Momenteel opereert JOTA Aviation onder andere met een voor vracht ingerichte Beech King Air E90, de G-JOTA.

Volgens JOTA is de toevoeging van de BAe 146-QT een “natuurlijke vooruitgang en ontwikkeling” van de vloot.

Naast meerdere passagiers-geconfigureerde King Airs heeft JOTA ook een ARJ-85 en een BAe 146-200 in dienst. De maatschappij zegt te kijken naar extra ARJs vanwege de grote marktvraag voor het type. “We zijn in een nichemarkt met deze veelzijdige en populaire toestellen want er zijn in Europa maar weinig 146/RJs beschikbaar momenteel”, zo zei CEO Andrew Green volgens ch-aviation.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close