fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

JOTA Aviation overweegt aanschaf BAe 146-QT vrachtvliegtuigen

Het Britse JOTA Aviation zegt dat het overweegt om een aantal BAe 146-QT vrachtvliegtuigen toe te voegen aan de vloot. De reden hiervoor is volgens de maatschappij een reactie op het verhoogde aanbod op de routes vanuit thuisbasis London Southend Airport. Momenteel opereert JOTA Aviation onder andere met een voor vracht ingerichte Beech King Air E90, de G-JOTA.

Volgens JOTA is de toevoeging van de BAe 146-QT een “natuurlijke vooruitgang en ontwikkeling” van de vloot.

Naast meerdere passagiers-geconfigureerde King Airs heeft JOTA ook een ARJ-85 en een BAe 146-200 in dienst. De maatschappij zegt te kijken naar extra ARJs vanwege de grote marktvraag voor het type. “We zijn in een nichemarkt met deze veelzijdige en populaire toestellen want er zijn in Europa maar weinig 146/RJs beschikbaar momenteel”, zo zei CEO Andrew Green volgens ch-aviation.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button