fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol verwacht 63 miljoen passagiers in 2016

In 2016 verwacht Schiphol 63 miljoen passagiers te zien, dat zijn er 3 miljoen meer (+5%) dan eerst werd voorspeld.

Zomer
De drukke zomerperiode helpt daar zeker bij. De drukste dag van het jaar zal 22 augustus zijn met 223.000 passagiers. Vergeleken met 2015 een plus van 14% (196.000 vorig jaar). Schiphol kent meerdere dagen dat het aantal reizigers over de 200.000 gaat. De eerste was afgelopen vrijdag. In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen (+20%).

In 2015 zag de luchthaven 58 miljoen passagiers. 2016 moet dus een plus van 9% gaan geven.

Vliegbewegingen
Schiphol ziet een trend van steeds grotere vliegtuigen met hogere loadfactors. Toch zal ook het record van aantal vliegbewegingen per dag worden gebroken. In mei werd al eens door de 1500 grens gegaan. In de zomer zal dit ook meerdere dagen voorkomen. Afgelopen vrijdag was de eerste dag met 1550 bewegingen.

Geen wedstrijd
Dat Schiphol bijna groter is dan Parijs Charles de Gaulle en daarmee de nummer 2 positie in Europa overneemt maakt niet zoveel uit, zei de commerciële topman van Schiphol, André van den Berg, eerder in een interview tegen Up. “Wij willen niet per se de grootste zijn, maar we willen wel preferred zijn. Vanuit de airline en de passagier.” Dat Schiphol daarnaast ook groot is, vindt Van den Berg mooi meegenomen. Op de vraag of er een fles champagne open gaat als Schiphol langs CdG gaat moet hij lachen. “De kwaliteit die wij bieden en het feit dat we de nummer twee luchthaven zijn met de meeste verbindingen wereldwijd, daar zijn we enorm trots op.”

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button