fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

“Southwest is kortingskoning bij Boeing”

Southwest heeft bij Boeing een korting op nieuwe toestellen bedongen van maar liefst 65 procent en is daarmee koploper in de VS.

Financiƫle website Seeking Alpha concludeert dit op basis van eigen onderzoek. Southwest heeft in de boeken staan hoeveel de nog te leveren toestellen gaan kosten. Als dit wordt afgezet tegen de catalogusprijzen van Boeing blijkt er een korting te zijn van 64,8%.

Kortingen
De prijzen die zowel Boeing als Airbus hanteren zijn veel hoger dan wat daadwerkelijk betaald wordt. Er wordt vanuit gegaan dat de kortingen rond de 50 procent zijn. Dit hangt af van de ordergrootte, maar ook van het moment van bestellen en leveren (hoe verder van te voren hoe hoger de prijs) en het type toestel. Boeing zal enorm blij zijn als een maatschappij de zeer slecht verkopende 747 wil hebben en dan bereid zijn meer korting te bieden, ten opzichte van bijvoorbeeld een 787.

VS
Seeking Alpha heeft ook naar de andere grote maatschappijen gekeken. Delta heeft bestellingen bij zowel Boeing als Airbus en een korting van gemiddeld 59 procent. American heeft 52 procent kunnen bedingen en United 42 procent. Laatstgenoemde heeft de cijfers minder duidelijk op de site staan, het kortingspercentage kan in werkelijkheid anders zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button