fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Details stretch 737 Max-7

Boeing breidt het kleinste model van de 737 Max-serie uit. De 737 Max-7 krijgt meer stoelen. Dit heeft vliegtuigbouwer Boeing bekendgemaakt op de Farnborough Airshow.

Eerder waren er berichten dat de 737 Max-9 zou uitbreiden. Het lijkt erop dat in plaats hiervan de kleinere 7 uitgebreid wordt.

Boeing vertelt op Farnborough Airshow dat de -7 bijna 2 meter (76 inch) langer wordt. Hierdoor kunnen er twee extra rijen stoelen in (12 personen), waardoor er ruimte komt voor 148 passagiers. Dit is een standaard opstelling. In een high density opstelling gaat het vliegtuig naar 161 passagiers. In de oorspronkelijk geplande 737 Max-7 kunnen 136 passagiers. Er komt het landingsgestel van de 737-8 onder. De systemen worden aangepast voor de langere lengte. Vanwege de extra passagiers komt er een extra paar deuren boven de vleugels. Het maximum take-off gewicht gaat van 70 naar 80 ton.

Southwest en Westjet hebben interesse in het nieuwe toestel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button