fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

China nu grootste markt voor zakenreizigers

Zakenreizigers hebben afgelopen jaar ruim 1,2 biljoen dollar uitgegeven aan reizen. Dat is 5 procent  meer dan een jaar eerder. Voor dit jaar is de verwachting dat de uitgaven oplopen tot 1,3 biljoen dollar. Dit meldt GBTA Foundation maandag in haar jaarlijkse report en forecast. GBTA staat voor Global Business Travel Association en is de grootste organisatie voor de zakelijk reizen wereldwijd.

Ondanks alle wereldwijde onzekerheden voert ‘voorzichtig optimisme’ de boventoon in de voorspellingen, aldus GBTA. Naar verwachting nemen de uitgaven aan zakenreizen de komende vijf jaar elk jaar met gemiddeld 5,8 procent toe, tot 1,6 biljoen dollar in 2020.

Grootste
China streefde de Verenigde Staten voorbij als grootste markt. In China werd 291 miljard dollar uitgegeven, een toename van 11 procent. In Nederland werd 18 miljard dollar uitgegeven door zakenreizigers. Dit is een stijging van 2 procent. Nederland houdt hiermee onder andere Rusland achter zich.

De komende vijf jaar verwacht GBTA vooral groei in India en Indonesië. China wordt volgens de organisatie de vijfde groeimarkt. De afgelopen vijftien jaar stond het land steevast op de eerste plaats.

Brexit
De vooruitzichten zijn opgesteld voor het referendum over de Brexit. Of dat effect heeft op de uitgaven van de zakenreizigers, kan GBTA nog niet voorspellen. “Als het Verenigd Koninkrijk in een recessie komt, heeft dat gevolgen voor de Britse zakenreizigers. Aan de andere kant maakt een zwakkere pond het land aantrekkelijker voor reizigers”, stelt de organisatie.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button