Onderwerp

Comac sluit deals voor negentig ARJ21’s

Comac heeft op de Farnborough Airshow twee orders ontvangen voor in totaal negentig ARJ21 toestellen. De orders zijn geplaatst door leasemaatschappijen China Aircraft Leasing (CALC) en AVIC Leasing. De vliegtuigen zullen door de Chinese klanten worden geleaset aan buitenlandse maatschappijen.

ARJ21
CALC heeft zestig ARJ21-700’s besteld bij de Chinese vliegtuigbouwer om te verhuren aan Friedmann Pacific Asset Management (FPAM), dat eerder een Indonesische luchtvaartmaatschappij heeft gekocht. FPAM is van plan om een volledige ARJ21 vloot uit te bouwen voor de maatschappij, waarbij CALC de vliegtuigen levert. AVIC Leasing bestelde er dertig.

Het betreft de grootste order van het vliegtuigtype voor COMAC sinds het bedrijf is gestart in de commerciële markt. Ook is het de eerste order voor het Chinese vliegtuig bestemt voor een buitenlandse maatschappij. Naar verwachting wordt het eerste deel van de order geleverd de komende twee jaar, de rest volgt in de vijf jaar daarna.

Chengdu Airlines was vorige maand de eerste maatschappij die de het toestel in gebruik nam.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close