fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Germania Group bestelt 25 A320neos

Germania Group heeft een order van 25 A320neo’s geplaatst bij Airbus. De 25 nieuwe toestellen zijn uitgerust met de nieuwste motoren van Pratt & Whitney. Dit meldt Airbus.

De luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Berlijn en exploiteert een vloot van tien 737-700’s, tien A319’s en vijf A321’s naar bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Daarnaast biedt Germania ook charter vluchten voor Airbus’ dubbel dagelijkse vluchten tussen haar grootste productie terreinen in Toulouse en Hamburg. Het contract is getekend door Karsten Balke, CEO van Germania, en Fabrice Brégier, president en CEO van Airbus.

“We zijn verheugd dat Germania opnieuw vertrouwen heeft in Airbus en besloot de Airbus vloot te vergroten. Door te opereren met de A320neo zal de airline profiteren van verdere brandstof besparing en de laatste cabine-innovaties,” aldus Brégier. De toestellen komen tussen 2020 en 2022 en zijn deels bedoeld om de vloot te vernieuwen en deels om te groeien. De B737’s zullen de vloot verlaten.

De A320 Familie
De A320neo Family is voorzien van onder andere een nieuwe generatie motoren en Sharklet wing tip apparaten. Samen leveren zij een besparing van 15% fuel gebruik op en in 2020 wordt verwacht dat dit percentage gaat stijgen naar 20%.

De Family heeft een marktaandeel van zo’n 60% veroverd, met meer dan 4.500 bestellingen door 82 klanten sinds de lancering in 2010. Daarnaast is de familie ‘s werelds best-selling single aisle productlijn met bijna 12.600 bestellingen.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button