AirlinesNieuwsOnderwerp

Qatar neemt 10% belang in Latam

LATAM Airlines en Qatar Airways hebben dinsdag op de Farnborough Airshow een overeenkomst aangekondigd waarin Qatar Airways tien procent van de aandelen in Zuid-Amerikaanse LATAM neemt. Dit meldt Qatar Airways in een persbericht.

Uiterlijk 2 september zal LATAM Airlines Group de uitgifte van aandelen voorstellen in een algemene vergadering van aandeelhouders tegen een prijs van 10 dollar per aandeel. Hiermee moet een kapitaalverhoging van 613 miljoen dollar worden bereikt.

Mogelijkheden
“Deze investering biedt potentiële mogelijkheden voor het wereldwijde netwerk van Qatar Airways, naast onze succesvolle investering in IAG” aldus Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways. Enrique Cueto, CEO van LATAM Airlines Group, is trots op de aankondiging dat Qatar Airways de nieuwe aandeelhouder wordt van de Zuid-Amerikanen. “Naast het versterken van onze financiële positie, zal het ons nieuwe mogelijkheden bieden voor connectiviteit met Azië en het Midden-Oosten, maar ook om andere mogelijke gebieden van samenwerking te verkennen” aldus Cueto.

De maatschappijen verwachten de handeling in het vierde kwartaal dit jaar te voltooien.

IAG
Latam is niet de enige maatschappij waar Qatar aandelen in heeft. Ook IAG is deels van de maatschappij. Onder IAG vallen onder andere British Airways, Vueling en Iberia. Iberia vliegt veel naar Zuid-Amerika.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close