IncidentenNieuwsOnderwerp

Latam A321 rijdt over man

Een Latam Brazil Airbus A321 is maandag over een mecanicien gereden op Porto Alegre Airport. De man (34) overleefde het niet. Dat melden diverse Braziliaanse media.

De A321 met registratie PT-MXC was veilig geland uit Sao Paulo. Passagiers, vracht en crew waren van boord. Circa 3,5 uur na landing moest het toestel gepositioneerd worden voor de volgende vlucht. Er waren twee mecaniciens bij het toestel aanwezig. Eén was in de cabine de andere stond bij het linker hoofdlandingsgestel. Op dat moment gaf de toren toestemming voor pushback.

Overleden
De man wist niet dat de pushback al begon. Het wiel reed over hem heen en scheidde zijn been volledig. Hij is naar het ziekenhuis gebracht maar dat mocht niet baten, hij overleefde het niet. Er was harde regen ten tijde van het ongeluk.

Fout
In een verklaring zegt de politie dat de overleden man met een assistent op de grond waren om het toestel te verplaatsen. De man aan boord had na goedkeuring van de toren moeten controleren of de mensen op de grond er ook klaar voor waren. De assistent begreep echter dat hij kon gaan rijden met de pushback-truck.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button