fbpx
OnderwerpenProfessional

Touchscreens voor cockpit Boeing 777X

Boeing gaat touchscreens installeren in de nieuwe 777X. De vliegtuigbouwer ondertekent binnenkort een contract met producent Rockwell Collins

Testresultaten van het ecoDemonstrator programma heeft Boeing weten te overtuigen dat touchscreens in de cockpit van de nieuwe 777X moeten komen. Boeing is nu bezig met het onderzoeken van de regelgeving voor de touchscreens en zal later deze zomer een contract tekenen met touchscreen producent Rockwell Collins, zo meldt AINonline.

Boeing heeft de laatste vijf jaren meerdere touchscreen technologieën getest in simulators, in 2014 begon Boeing in de ecoDemonstrator 787 met het testen van touchscreens in de cockpit.

Mark Nicole, flight deck human factors engineer van Boeing, liet weten dat door middel van touchscreens de interactie tussen piloot en toestel nog beter wordt. Daarnaast moet de technologie in de 777X zorgen voor meer efficiëntie.

De touchscreens zullen gebruikt worden voor ondermeer flight planning en weer updates. De touchscreens moeten nog wel verbeterd worden liet Mike Sinnett weten, Boeing vice president of product development, de schermen moeten ten alle tijden goed zichtbaar zijn en geen vingerafdrukken achterlaten. Tot slot is het reflecteren een probleem, “in een goed touchscreen mag een piloot zijn eigen witte shirt niet kunnen zien” stelt Sinnett.

ecoDemonstrator:
ecoDemonstrator is een initiatief van Boeing om duurzamere en zuinigere technieken te onderzoeken, het programma werd opgezet in 2011 in samenwerking met American Airlines en FAA. Met het programma worden nieuwe technologieën getest met echte toestellen, in totaal zijn er sinds 2011 meer dan 50 getest met drie verschillende toestellen.

Video:

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button