fbpx
AirlinesOnderwerpen

Volga-Dnepr bestelt ook laatste 747-8’s

Russische vrachtvervoerder Volga-Dnepr heeft ook de laatste 747-8F’s definitief gemaakt bij Boeing.

De maatschappij had tijdens de Paris Airshow vorig jaar al een intentieverklaring met Boeing getekend voor deze toestellen. Vier waren er reeds geleverd. Nu is overeengekomen dat de gehele bestelling definitief wordt. Eerder lekte al uit dat een deel van de bestelling definitief zou worden.

Zes jaar
Boeing levert de resterende toestellen over een periode van zes jaar. Deels gaan ze bestaande 747-400’s vervangen bij AirBridgeCargo, deels zijn de nieuwe toestellen voor verdere groei. Tenminste één toestel gaat de nieuwe dochter maatschappij CargoLogicAir.

Praatje
De CEO van Volga-Dnepr is uiteraard tevreden met de aankoop: “Volga-Dnepr intends to provide strong evidence to the market that the unique An-124 and Boeing 747-8 four-engine freighters are still essential to serve the fast-changing requirements of our customers worldwide. The most obvious proof of this is the high demand for Boeing 747-8 and Аn-124 freighters from customers in the aerospace industry, which today represents 30 percent of our overall operations. This is the reason we continue to be so committed to the future of these glorious aircraft and why we are signing long-term agreements with Boeing and General Electric in the Cargo Village at Farnborough.”

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button