AirlinesIncidentenOnderwerp

AirAsia A320 vliegt rakelings langs heteluchtballon

Een Airbus A320 van AirAsia is zaterdag tijdens het opstijgen vanaf Adisucipto Airport ternauwernood ontkomen aan een botsing met een heteluchtballon. Het vliegtuig, de PK-AZA, was onderweg van Yogyakarta naar Kuala Namu toen de bemanning melding maakte van een luchtballon op ongeveer tien meter afstand van het vliegtuig, dat meldde The Jakarta Post.

De luchtverkeersleiding van Yogyakarta maakte melding van drie heteluchtballonnen. De ballonnen die vanwege de viering van het einde van de Ramadan waren losgelaten hadden een hoogte van ongeveer tien meter en waren vijf meter breed. De luchthavenautoriteit had gewaarschuwd om geen ballonnen op te laten die tot een hoogte van 35.000 voet kunnen opstijgen vanwege de veiligheid en verstoring van luchtverkeer.

Het incident heeft geen gevolgen gehad voor het vervolg van de vlucht, het toestel landde veilig en volgens schema in Kuala Namu.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close